Arbeidsconflict of ontslag?

Een arbeidsconflict is vaak een voorbode voor ontslag. Daar zitten veel haken en ogen aan, voorkomen is beter dan genezen (en daar leveren we graag onze bijdrage aan). Maar er zijn natuurlijk nog meer redenen voor ontslag ... (lees meer)

Vaststellingsovereenkomst nodig, of deze laten checken?

Als wederzijdse belangen en verwachtingen van werkgever en werknemer niet meer voldoende samenvallen, is er samen uitkomen met een vaststellingsovereenkomst vaak de beste optie. Wij stellen eerst de vraag of er betere oplossingen zijn, maar zorgen zo nodig voor zo'n document op of checken deze als er al een voorstel ligt ... (lees meer)

Mediation

Mediation is een goede manier om meningsverschillen of conflicten te verhelpen, alhoewel het (zo mogelijk) beter is het zelf met een goed gesprek op te lossen.  Met mediation kan verdere escalatie worden voorkomen, kan wederzijds begrip ontstaan en kan beter naar passende oplossingen worden gezocht ... (lees meer)

Problemen rond ziekte en arbeidsongeschiktheid?

Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn lastig beïnvloedbaar en omringd met complexe regelgeving, zeker als het gepaard gaat met een verstoorde arbeidsverhouding ... (lees meer)

Ontslag op staande voet?

Ontslag op staande voet is een zwaar middel. Het heeft voor een werknemer vaak vergaande consequenties, maar ook de werkgever loopt flinke risico's ... (lees meer)

Problemen met het UWV?

Ontslagvergunning aanvragen, uitkering WW, ZW of WIA (WGA en IVA) en deskundigeoordelen ... u kunt niet om het UWV heen. En dat is helaas vaak niet tot groot genoegen. Wij hebben ruime ervaring met het UWV en loodsen u langs deze problemen ... (lees meer)

Check/scan i.v.m. wijzigingen arbeidsrecht

Er zijn de afgelopen tijd een aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd in het arbeidsrecht. Als werkgever zou u er goed aan doen te checken of u hier wel voldoende op hebt ingespeeld ... (lees meer)

Contract, arbeidsvoorwaarden en wet- en regelgeving

Het arbeids- en ambtenarenrecht is complex, aan een dienstverband/aanstelling zitten vele haken en ogen. Wij helpen de risico's te voorkomen en te beheersen en beantwoorden al uw juridische vragen ... (lees meer)

 

Deel deze pagina